Mijn religie.

De religieuze stroming waartoe ik behoor is Wicca. Als kind al had ik interesse in spirituele en paranormale zaken. Mijn hele leven heb ik geweten dat magie werkt en ben er ook altijd vanuit gegaan dat ik ooit zou doorgronden hoe ik zelf magie zou kunnen bewerkstelligen.

Als kind / jongere ben ik wel met vriendjes en vriendinnetjes mee gegaan naar hun kerken, om te zien of ik daar de spirituele verbondenheid ook voelde. Het was aan mij niet besteed. Ook heb ik mij wel verdiept in Boeddhisme, dat kwam wel in de buurt maar ik miste het magische aspect. Alsook een meer religieuze kant. Zo’n 18 jaar geleden begonnen er in het Nederlandse taalgebied ook boeken te verschijnen over Wicca / hekserij. Die trokken mijn aandacht en ik heb daar ook gretig in gelezen. En zoals men dan wel vaker hoort… Het was voor mij ook een soort “thuiskomen”. Vooral ook vanwege de benadrukking van het Goddelijk vrouwelijke, of te wel de Godin. Aldus heb ik indertijd contact gezocht met mensen die in deze materie thuis zijn en dit resulteerde in jarenlange training en opleiding.

Voor mij gaat Wicca over het in balans brengen van de vier elementen in je zelf. En over het vrouwelijke en het mannelijke aspect van de Goden te eren. Ondertussen heb ik in de loop der jaren een opleiding tot Hoge Priesteres genoten. En heb ik geleerd om magie te bedrijven. Ook heb ik enige jaren leiding gegeven aan een coven (dit is een wicca studie- en werkgroep). Momenteel vier ik de jaarfeesten en de volle maan vieringen samen met mijn man, hij is ook mijn Hoge Priester. In september van dit jaar gaan we weer beginnen om mensen op te leiden. (wanneer er mensen zijn die hier interesse in hebben, er zijn nog enkele plekken vrij)

Blessings, Victoria.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s